Meer dan 25 jaar ervaring
Gratis verzending vanaf € 50
Shimano specialist

Over Bleumink

Bleumink is dé fietsspecialist van de Achterhoek.
Niet alleen voor fietsen bent u bij Bleumink aan het juiste adres, ook voor fietsaccessoires, fietskleding, fietsonderdelen en reparaties kunt u bij ons terecht. Ben u op zoek naar een professionele en persoonlijke benadering, kom dan eens langs bij Bleumink! Wij verwelkomen u graag in onze winkel!

Over Bleumink

Geschiedenis

Er was eens een ambitieus stel in Vorden, genaamd Frans en Joke Bleumink. Frans was manager bij de lokale supermarkt en in 1992 kwam daarnaast op de Dorpsstraat rijwielhandel Kuipers te koop. Samen met zijn vrouw besloot hij deze winkel met personeel over te nemen en zo begon het grote fietsavontuur Bleumink Tweewielers. In 1997 sloten zij zich aan bij Profile en zo ontstond Profile Bleumink.

​​​​​​​Drie jaar later kwam een prachtig pand vrij in het centrum van Zutphen, een grote plaats niet ver bij Vorden vandaan. De oudste zoon van Frans en Joke, Ruben, werd gevraagd of hij in deze Profile ook een Profile Bleumink wilde beginnen.

Unsplash
Unsplash

​​​​​​​Zo gezegd, zo gedaan. In 2001 opende Ruben, op zijn 21ste, een rijwielhandel op de Spittaalstraat met steun van zijn familie en Profile de Fietsspecialist.
​​​​​​​
Bekende fietsmerken als Batavus, Cortina, Gazelle, Giant, Multicycle, Puky en Sparta waren vanaf het eerste uur al te verkrijgen op de Spittaalstraat. In de loop der jaren kwamen merken bij en vielen ook merken af. Giant en Multicycle zijn vervangen door Cube en RIH. Van Raam, Victoria, Bakfietsen.nl, Carqon, Kalkhoff, Trek zijn inmiddels ook aangesloten bij Bleumink. Voor kinderen zijn merken Coolmobility en Volare leuke extra opties om uit te kiezen naast Cortina en Puky.  Voor fietsaccessoires heeft Bleumink al jaren vertrouwde merken als Shimano, Agu, BBB, Ortlieb, Fastrider, Basil, New Looks, Becks en XLC.

In 2007 werd de winkel aan de Spittaalstraat uitgebreid met een grotere werkplaats aan de zijkant en in 2013 werd de showroom bijna verdubbeld doordat de achterkant aan de Tadamasingel erbij kwam. Toch groeide de winkel zo hard dat Ruben, en met inmiddels zijn vrouw Petra, al snel weer ruimte te kort kwamen. Dus begon de zoektocht naar een ruimer pand, met parkeerplaatsen en die goed bereikbaar is. Een plek waarbij service in de werkplaats en winkel nog beter en efficiënter uitgevoerd kan worden en vanwaar de haal- en breng bus makkelijk kan wegrijden om fietsen in de wijde omgeving op te halen en weer terug te brengen.
​​​​​​​
En zo begint in 2024 Bleumink Fietsen op de Stoven 25, vlakbij de rondweg van Zutphen. Profile de Fietsspecialist stopt landelijk, dus bij het nieuwe pand komt meteen een nieuwe naam en logo. ​​​​​​​Een nieuw begin, maar met de oude, vertrouwde gezichten en service van Profile Bleumink van de Spittaalstraat 34.

Unsplash
Unsplash
Unsplash